Šta je Krav Junior

Treninzi za decu i tinejdžere provode se prema međunarodno priznatom programu Kids & Teens organizacije Krav Maga Global. Obuke su prilagođene deci uzrasta od 5 do 15 godina. Pored stručnog usmerenja, razvoj dece i trening fitnessa izgrađuju se za odgovarajuću starost učenika.Deca kroz igru i obuku:

  • Razvijanje funkcionalnih sposobnosti
  • stekne samopouzdanje
  • usvajanje zdravih životnih navika
  • savladati tehnike samoodbrane u slučaju neprijatnih situacija ili napadaObuke za decu podeljene su na dva programa prema starosti deteta:
  • Krav Maga Kids za klince uzrasta 5 – 10 godina i
  • Krav Maga Teens za tinejdžere od 11 do 15 godina.

Zašto treninzi za decu i tinejdžere?

Treninzi samoodbrane podstiču pravilan fizički razvoj deteta, pomažu u regulisanju telesne mase, ojačaju kost i mišić, smanjuju rizik od razvoja dijabetesa ili dece sa prekomernom težinom. Deca koja su fizički aktivna imaju manje problema sa nesanicom i bolje su sa svakodnevnim fizičkim i emocionalnim izazovima. Tipična obuka za samoodbranu za decu omogućava razvoj u sveukupnom pogledu života, bilo da se radi o vežbanju koncentracije za učenje u školi, o sticanju navika pomaganja bližnjima, poštivanje starijih i discipline ili o motoričkom razvoju i kondicijskoj spremi primerenoj za njihov uzrast.
Dete će u vrlo kratkom vremenu razviti izdržljivost, snagu i fleksibilnost, naučiti obraniti sebe i druge od učestalih napada, a pritom će se i zabaviti uz raznovrsne igre i odličnu ekipu.

Zajednički kvalitet obuke za djecu i tinejdžere je specifičan pristup razvoju dece odgovarajuće starosti, pola i različitih mogućnosti dece. Uz stručno vodstvo licenciranih instruktora deca uče tehnike samoobrane u odnosu na razne stresne situacije te napade u školi, na ulici, od vršnjaka ili puno jačih napadača. Treninzi razvijaju svest o važnosti pravovremene reakcije i samopouzdanja da se bez straha odbrane i zatraže pomoć.

Pročitajte još: Zev Koen (Master Level 1), jedan od najvećih stručnjaka kada je u pitanju Krav Maga za uzraste od 05 do 15 godina

Kliknite da vidite još:

Krav Maga za tinejdzere (od 11 do  15 godina starosti) 

Junior Krav Maga  (od 5 do 10 godina starosti)

Krav Maga je moderna obuka samoobrane namenjen odraslima iznad 14 godina i deci iznad 5 godina:

  • bez obzira na pol, prethodno znanje i iskustvo u borilačkim veštinama
  • odgovarajućeg zdravstvenog stanja
  • protiv kojih se ne sprovodi krivični postupak i nisu prethodno evidentirane zbog nasilničkog ponašanja

Odlučite i priključite se velikoj Krav Mga porodici.


… za bezbedno odrastanje vaše dece